نجات بیش از یک میلیارد لیتر آب در سال گذشته

ما مفتخریم که تنها در یک سال گذشته نزدیک به میلیارد لیتر آب با کیفیت را از پیوستن به فاضلاب نجات داده ایم.(نجات آب ؛نجات زندگی)

هدایت آب های زیرزمینی درگیر با پروژه های راهسازی و ساختمان سازی ،به لایه های تراوای زیرزمینی.

 

 

  در پروژه های ساختمانی در کلانشهر هایی نظیر تهران ؛مشهد ،کرج و تبریز و اصفهان و شیراز و... در موارد بسیاری هنگام خاکبرداری ؛درگیری با آب های زیر زمینی پیش می آید که این آبها اکثرا یا آبهای سفره های زیرزمینی هستند یا آب های حاصله از قنوات و یا رگه ها ؛در بسیاری از پروژه ها شاهد هستیم که آبهای درگیر با گودبرداری ها و تونل ها و ...از کیفیت بالایی برخوردارند و با یک مرحله کلر زنی حتی قابل شرب هستند ؛این موارد  در پروژه های ساختمانی در مناطق پای کوه یا مناطق دارای قنوات قدیمی بیشتر مشاهده می شود.

 در برخی موارد نیز به علت ساخت و سازهای شهری در بالا دست و تغییر مسیر رگه های آب زیرزمینی ؛ساختمان های در حال استفاده نیز با این آب ها درگیر می شوند و بسیار شاهد بوده ایم که طبقات منفی غرقه در آب شده اند و یا ساختمان دچار نشست و یا تخریب شده است.

 همچنین در تونل ها و معابر با تراز ارتفاعی منفی در بسیاری از زیرگذر ها(علی الخصوص در زمان بارش های ناگهانی و شدید باران )شاهد آب گرفتگی این معابر هستیم که بعضا منجر به خسارات جانی و مالی بسیار نیز گشته است.

 در زیرگذرها و معابر نیز می توان از طریق مطالعات زیرسطحی نوین ژئوفیزیکی و تعیین نقاط تراوا بر اساس لایه بندی طبیعی زمین ؛محل هایی را جهت احداث چاه های هدایت آب مشخص نمود که از طریق آنها هدایت آب به لایه های زیرزمینی بدون نیاز به پمپاژ امکان پذیر باشد.

در بسیاری از پروژه های درگیر با آب حاصله از قنات ؛محل ومسیر قنات به درستی مشخص نیست و اطلاعات کاملی از وضعیت قنات در دسترس نمی باشد.

از طریق مطالعات زیرسطحی ژئوفیزیک می توان محل و مسیر شاخه های قنوات را مشخص نمود و همچنین می توان سطح ایستابی آبرفت منطقه و وضعیت  و موقعیت رگه های زیرزمینی را مشخص نمود.

 

 ما مفتخریم که تنها در یکسال گذشته از طریق هدایت طبیعی آب های با کیفیت درگیر با پروژه های ساختمانی و گودبرداری ها به لایه های آبدار زیرزمینی توانسته ایم تنها در منطقه یک و دو وسه تهران نزدیک یک میلیارد لیتر آب را نجات دهیم ؛

این آب های درگیر که راهکاری جز پمپاژ دائمی آنها به خارج پروژه و داخل اگو و فاضلاب در دست نبوده است به صورت دائمی از طریق پمپ به فاضلاب و اگو می ریختند ،

از طریق مطالعات زیرسطحی توانسته ایم محل های مناسب جهت هدایت طبیعی آب به لایه های پذیرای زیرین را شناسایی کنیم و با حذف پمپاژ به صورت طبیعی آب را به لایه های عمیقتر پذیرا هدایت کنیم ؛

این امر موجب می شود که نه تنها خطر دائمی وجود پمپ و از کارافتادن و خرابی و آب شستگی دائمی حذف گردد بلکه مقادیر زیادی از آب های با کیفیت که چاره ای جز پمپاژ آنها به داخل فاضلاب نبوده است در لایه های زیرین حفظ می شوند.(جهت مصارف شهری و آبرسانی فضاهای سبز نیز می توان در پایین دست از آنها استفاده نمود.)

 

  مهندسین زمین خاک پویان ؛کلینیک تخصصی مطالعات زیرزمینی آب و خاک.